fbpx
„"Într-adins, smerit și mut, am făcut ce am putut"- Tudor Arghezi“

Ce este o stire?

de

barfaSilviu Prigoana isi conducea ieri fiul la aeroport. Stateau cuminti, in asteptare, la zborul de SUA. Este asta important? Pentru cine?

Liana Stanciu, impreuna cu sotul si fiica, zburau saptamana trecuta la Viena. Erau impreuna cu o alta fetita si tatal acesteia. Am presupus ca mergeau la clinica pentru a verifica starea sanatatii Teodorei.

Lui Mitza ii este frica de avion asa ca a cerut unui domn sa faca schimb de locuri , sa nu stea la geam. La aterizare si-a facut , usurat, o cruce mare.

Echipa Dinamo zbura si ea, acum o saptamana, la Viena. In asteptare , intreaga echipa a intrat intr-un bar pentru fumatori. Toti stau la mese si beau suc. Nu fumeaza niciunul. Unul dintre jucatori ii cere, in soapta, preparatorului fizic, sa-i cumpere doua pachete de tigari  dar sa i le dea, pe ascuns, la destinatie. Antreonorul Italian isi masoara cu ochi  vigilenti de vultur echipa.

Eu ma amuz teribil tentata sa filmez cu telefonul mobil scena. Dar cui ii foloseste o astfel de stire?

Unde se opreste barfa si incepe stirea?

Categorii:
Despre mine

Comentarii

 • Duminica…zi frumoasa, cu soare(ce-i drept cu dinti) si cu un cer albastru…numai buna de urcat in masina si iesit dintre betoane..asta pentru cine are masina..cine nu(ca mine) isi bea linistit cafeaua in fata televizorului si butoneaza telecomanda, poate, poate, ceva interesant..si o barfa..dar vorba ta:barfa sa fie-ceva picant, interesant, inedit..dar nu..traim in tara lui Papura Voda, unde plictisul si incultura primeaza, unde barfa are o noua definitie(mult diferita de cea din DEX) mai nou semnifica orice lucru normal/banal/firesc facut de altul…
  Ma uit la multele reclame facute revistelor de scandal…care scandal? Ici si colo, cate o picanterie, dar si aia trebuie crezuta cu multa indulgenta, doar romanul are imaginatie multa si bogata…
  Dar sa revenim:nimeresc pe un canal de stiri: 30 de secunde despre inundatiile din Sicilia si apoi o intreaga dezbatere ca si o romanca a murit acolo….nimic despre ce a provocat fenomenul natural, nimic despre adevarata tragedie, o intreaga pledoarie despre natia noasta mai nou cunoscuta ca „buricul pamantului…”
  Poate, intr-o alta dimensiune suntem si noi o natie preocupata de lucruri mai onorabile ..dar spre nefericirea mea si a voastra, traim in aceasta dimensiune…….

  irina 4 octombrie 2009 2:46 PM Răspunde
  • Irina, am ajuns ieri la pranz in America. Fusul orar m-a zapacit asa ca nu am adormit.

   Am butonat canalele toata noaptea. Nicio picanterie nu mi-a atras privirea sau urechea. Mai cercetez!:)
   Aici e soare de vara, cald si orbitor. Sunt norocoasa!

   anemari 4 octombrie 2009 4:39 PM Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title