fbpx
„"Într-adins, smerit și mut, am făcut ce am putut"- Tudor Arghezi“

7 ani de acasă

de

 

Pe 8 octombrie s-au împlinit 7 ani de când am adus acasă puiul de om. Anii nu au trecut în zbor, ci temeinic, unul câte unul.

Eu am primit enorm în acești 7 ani. Emi a adus cu el iubirea necondiționată, bucuria pură, foarte mulți prieteni, empatie, informații, acces la o lume pe care nici nu o bănuiam.

 

De 7 ani sunt mama lui Emi și asta este ceea ce mă definește. Tot ce fac, spun, simt sau gândesc gravitează în jurul lui.

Emi iubește oamenii cu o inocență care mă copleșește și mă sperie uneori. Câte e vara de lungă umblă prin cartier, bloc cu bloc, stradă cu stradă. Să-l cauți pe Emi prin cartier poate deveni o provocare. Fie îl găsești cu fetele, unde se joacă cu păpușile și pisicile, fie e la bloc cu piticii, fie închinge un fotbal la școală, fie e la plimbare însoțind o mămică cu un cărucior, fie e în casă la un prieten.  Emi știe cine urmeză să nască, cui i-a căzut un dințișor, ce cuvinte a mai învățat să pronunțe un pui de om, împarte lego și dulciuri, se joacă cu oricine-l acceptă, discută cu bunicile…Fiecare adult sau copil este un prieten de-al lui.  Ei sunt oamenii lui Emi!

 

Emi iubește vietățile, se întreabă și se îngrijorează în legătură cu soarta lor: de ce stau pisicile în ploaie? Ce se întâmplă cu cățelușul care a fost dus la spital? Unde este cățelușul schiop?

 

Emi este mereu vesel. Se trezește vesel și gata de joacă, râde molipsitor, se gâdilă enorm, se lasă zmotocit, este mereu dispus la gesturi tandre, adoră îmbrățisările, se rușinează când e în public, este îndrăzneț de sincer și  mereu relaxat în fața autorităților.

 

Alături de  Emi am învățat că domnul director este doar un om, liderul de la cercetași este un tătic, medicul este un prieten care te ajută când ești bolnav iar  doamna învățătoare seamănă uneori cu mine. Am mai învățat că ar fi de dorit să zâmbesc mai des, că sunt frumoasă chiar așa grăsuță cum sunt eu, că sunt iubită chiar și atunci când sunt rea (pentru că vreau să fac teme, să ne spălăm pe dinți sau să închidem tableta) și indiferent de ce se va întâmpla cu noi eu rămân mama lui.

În cei 7 ani alături de Emi am râs mai mult decât am râs în toată viața mea, m-am jucat, m-am uitat la desene animate, am fost piețar, am sărbătorit păpuși, am fost aproape de muzică, am încheiat șireturi cât pentru încă șapte vieți, am plâns pentru ca apoi să râd, am descoperit monstrul din mine (fiecare mamă de băiat are unul latent în ea) și am trăit intens.

Tag-uri:
· · · · · · · · · ·
Categorii:
Despre mine

Comentarii

 • Ane, asa te- am cunoscut, aici, pe ”revistatango.ro”. Am urmrit povestea voastra si scrierile tale desi in ultimul timp au fost mai putine. Te apreciez si te respect desi nu ne cunoastem decat virtual. Emi este un copil norocos si nu vreau sa- mi inchipui ce-ar fi fost daca… Cred ca nici tu nu realizezi ce mare bine ai facut.

  camellia 9 octombrie 2016 8:17 AM Răspunde
  • Camellia, mi-am facut mie personal cel mai mare cadou. Sunt constienta de asta. Ma bucur ca ai ramas alaturi de mine in toti anii astia.

   Anemari Necsulescu 9 octombrie 2016 12:41 PM Răspunde
 • Noi avem 3 ani de cand s-a intamplat, dat tot ce povestesti tu mi se intampla si mie. Matei e minunea mea si sper ca in curand sa dublam bucuria si cu o surioara. Te urmaresc cu drag si admir tot ce faci

  Dana 9 octombrie 2016 10:15 AM Răspunde
  • Dana, si noi asteptam o fetita. Sa fiti sanatosi si voiosi!

   Anemari Necsulescu 9 octombrie 2016 12:41 PM Răspunde
   • Noi asteptam inca. Locuim in strainatate si pentru cei din strainatate e un pic mai lunga asteptarea. M-am bucurat sa citesc articolul. E atata bucurie, speranta si iubire. Si adevar! Multumesc pentru articol. Aduce speranta si face asteptarea si mai … rabdatoare 🙂

    Dorina 9 octombrie 2016 4:25 PM Răspunde
 • La multi si frumosi si fericiti ani !
  Felicitari, Mami Minunata!
  Sa fiti Bine-Bine mereu! Sa scrii mai mult si mai des, te rog!
  Cu tot dragul, Odetta

  Odetta 10 octombrie 2016 9:03 AM Răspunde
 • Am un respect deosebit pentru cei care infiaza copii. Povestea ta cu Emi m-a impresionat mai ales ca, citind constant postarile pe blog, imi amintesc ca ai trecut prin tot felul de probleme. Se pare ca a fost o zi binecuvantata, care a adus o sansa la fericire si pentru tine si pentru el. Ma bucur pentru voi, sa fiti sanatosi si fericiti!

  Simona 10 octombrie 2016 10:48 AM Răspunde
 • am nevoie de ajutor in vederea adoptiei

  mioara 27 decembrie 2016 12:42 PM Răspunde
  • am nevoie de sfaturi

   mioara 27 decembrie 2016 12:46 PM Răspunde
  • Mi-ar fi de mare ajutor sa vorbesc cu dumneavoastra la telefon.

   mioara 27 decembrie 2016 1:00 PM Răspunde
 • nu stiu ce inseamna „comentariul tau necesita aprobare”

  mioara 27 decembrie 2016 12:47 PM Răspunde
  • Înseamnă că trebuie să intru eu și să apăs pe un buton de aprobare ca să se afișeze în online

   Anemari Necsulescu 16 noiembrie 2017 1:48 PM Răspunde
 • Draga mea,în seara asta 6 ian 2021 am aflat despre tine,te am ascultat vorbind la această emisiune la care să fiu sinceră nu prea m am uitat.Pana acum. Si abia acum inteleg ce face această emisiune. Ane dragă,și eu stau in Rahova dar nu sunt o prințesă.Sunt mamă și bunică.In seara asta mi ai umplut sufletul și de bucurie și de tristețe. De bucurie ptr ca sunt oameni ca tine si de tristețe din cauza sistemului. Ma rog să fii sănătoasă și să schimbi intr un fel acest sistem.Sunt sigura ca vocea ta v a fi auzită. Dzeu să vă binecuvanteze pe drumul vostru.

  Răican Fabiola 6 ianuarie 2021 12:05 AM Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title