fbpx
„"Într-adins, smerit și mut, am făcut ce am putut"- Tudor Arghezi“

Frumusetea are pretul ei

de

Probabil ca din titlu v-ati astepta la un caz tragic al vreunei adolescente superbe, rapita si obligata sa se prostitueze sau al vreunei miss anorexice, ori, in ultima instanta, chiar al vreunei distinse doamne de 50 si ceva de ani care s-a infectat de la botox si a intrat in coma de gradul 4. Dar nu. Nu vrem sa va vorbim despre cazuri tragice si frumusete artificiala, ci din contra. Acest articol este despre frumusetea naturala.

In ultima vreme, se pune din ce in ce mai mult pret pe estetica, pe aspect, pe ceea ce se vede la exterior. Ambalajul conteaza, independent de alte calitati. Aceasta teorie se aplica atat cand vine vorba despre oameni, cat si despre obiecte. In ceea ce ii priveste pe oameni, discutia ar fi prea lunga si plictisitoare, dar, mai ales, fara sens pentru ca nu am putea trage vreo concluzie generala. Insa din categoria obiectelor, ne vom opri asupra mobilei.

Mobila…Acest cuvant ne este cunoscut tuturor; ne-am lovit de ea (la propriu!!) la un moment dat cu totii. Am plans pe ea, ne-am ascuns in sau sub ea, ne-am catarat pe ea, am cazut de pe ea, am rupt-o, am miscat-o, am demontat-o, am zgariat-o, am sters-o, am acoperit-o, am vorbit cu ea (nu? Doar noi? *oups*), am admirat-o, am injurat-o, am aruncat-o, am revopsit-o… Mobila face parte din vietile noastre! Poate ca nu constientizam, dar mobila e constant prezenta in orice moment al vietii. Acum sigur stati fie in pat, fie cu coatele pe birou, fie pe canapea, cu picioarele pe masuta de cafea din living, si cititi acest articol! Mobila, ne vine sau nu sa credem, ne influenteaza starea de spirit. Exista studii care demonstreaza ca o camera cu mobila de culoare alba ne ajuta sa ne folosim creierul la capacitate mai mare. Alte studii arata ca daca ai mobila colorata in camera, buna-dispozitie iti creste exponential, si odata cu ea, vointa si forta de munca..Noi nu suntem neaparat de acord cu aceste studii. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi este diferit si griul poate fi cea mai frumoasa culoare pentru unii dintre noi. Exista oameni carora le e frica de culori. Nu cred ca acestia se vor simti tocmai energici si binedispusi intr-o incapere cu mobilier colorat.

Dar, revenind la titlul nostru ne-tragic, frumusetea naturala are un pret, evident. Si referindu-ne strict la mobila, pretul poate fi cuantificat si e cat se poate de palpabil. „Mobila ieftina”, „mobila preturi”, „reduceri mobila”, „catalog mobila”, „showroom mobila”, „mobila dormitor”, „mobila bucatarie”, etc., sunt doar cateva exemple de mesaje care ti-au ramas intiparite pe retina si care iti apar in minte de fiecare data cand te gandesti la mobila si la preturi. Suntem bombardati cu reclame. Reclame si promisiuni. Asta, parerea noastra, nu e prea frumos. Parca fac sa-si piarda si mobila din frumusete. Si parca ne pierdem si noi din entuziasm. Parca e tragic. V-am mintit. Pana la urma, e vorba de un articol tragic, despre frumusetea naturala manipulata.

 

Categorii:
Despre viata

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title