fbpx
„"Într-adins, smerit și mut, am făcut ce am putut"- Tudor Arghezi“

Comunitatea familiilor adoptatoare.

de

adoptieVorbesc şi scriu de trei ani despre adopţie şi sunt de doi ani mămică adoptatoare. Am parcurs paşi uriaşi dar uneori m-am târât în ritm de melc. Am plâns, am râs, am orbecăit pe cărări ceţoase, am sperat, am oftat…dar mereu am crezut că înapoi nu se poate.

Am primit, pe parcursul acestor ani, întrebări despre adopţie, despre unde să începem, ce să facem, cum..şi am răspuns cum m-am priceput eu mai bine.

 

Şi cum nimic nu este întâmplător pe lumea asta, soarta a vrut ca eu sa intru în contact cu Asociaţia ADOR Copiii –Comunitatea familiilor adoptatoare, asociaţie înfiinţată la Timişoara de către Simona Czudar. Simona are şi ea o prinţesă adoptată iar povestea ei seamănă izbitor cu a mea. Deşi ne-am întâlnit doar virtual am simţit că am întâlnit o soră.

 

Simona vrea să înfiinţeze o filială şi la Bucureşti iar eu,  alături de Dana Pluhovici şi Andreea Sorescu,  susţin cauza. Psihologi, avocaţi şi asistenţi sociali vor da o mână de ajutor pentru ca alte familii să nu mai orbecăie în necunoscut, să nu se mai simtă izolate, să aibă un spaţiu sigur în care să-şi formuleze temerile şi întrebările. Sesiuni de comunicări pentru familii adoptatoare, traininguri, consultanţă juridică, baze de date cu medici şi psihologi cu experienţă de lucru cu copii adoptaţi, ajutor psihologic şi o comunitate de părinţi adoptatori şi copii adoptaţi, asta îşi propune Asociaţia ADOR Copiii –Comunitatea familiilor adoptatoare.

 

Dacă eşti un părinte adoptator sau un părinte care îşi doreşte să adopte vino la întâlnirea noastră din 19 noiembrie la Bucureşti. Scrie-ne la  adorcopiii.office@gmail.com

Mai multe informaţii la http://adorcopiii.com/

Categorii:
Despre mine

Comentarii

 • Wow. Simona e minunata si sunt sigura ca proiectul nostru (ca il vad ca pe o parte din mine) va fi extraordinar.

  Oana 21 octombrie 2011 4:00 PM Răspunde
 • Multa bafta Ane…si multe impliniri tuturor!
  Cat despre rasplata,ai trait-o in fiecare zi din ultimii ” Doi ani de Viata „.
  Dumnezeu sa-ntoarca inmiit eforturile celor implicati

  Talida 21 octombrie 2011 4:07 PM Răspunde
 • Ane,

  cum am mai spus si in alte randuri, ma consider binecuvantata ca prin acest proiect cu venit in viata mea oameni fantastici, ca voi. Nimic nu e intamplator si nici unul din cei implicati n-am ajuns printr-un hazard sa ducem impreuna acest vis mai departe.

  Cred ca avem o datorie sa ajutam oamenii sa scoata la Lumina cat mai multe nestemate cum sunt acesti copii!

  Va imbratisez pe voi toti cei ce rezonati cu noi, cu ADOR Copiii.

  Simona Czudar 22 octombrie 2011 3:41 PM Răspunde
 • Este o lume mica tare, Helen… Am credinta ca nimic nu e intamplator de mult. Citind acum randurile tale, imi dau seama inca o data ca asa este…

  Ti-am vorbit cu o vreme in urma despre o mamica din Timisoara, tare draga mie.
  Iti spuneam ca, citind povestea intalnirii tale cu Emi , imi amintesc o poveste la fel de frumoasa si ca mi se par asemanatoare…
  Ei bine, vorbeam despre Simona. Si da, Simona e minunata, are un suflet cum rar intalnesti. E minunat ca v-ati gasit.
  Sunt fericita ca va cunosc si va imbratisez cu sufletul pe amandoua.

  MonicaG 25 octombrie 2011 2:08 PM Răspunde
  • MonicaG, intamplare fericita ca cititoarea blogului meu sa devina voluntar Salveza Vieti, adica tu, iar prietena ta sa devina colega mea de voluntariat la ADOR Copiii. Si daca socotim ca eu sunt la Bucuresti si voi la Timisoara, atunci trebuie sa admitem ca este destinul. TREBUIA sa ne intalnim!

   Anemari 26 octombrie 2011 5:48 AM Răspunde
 • Fiti binecuvantate >:D<

  Simona Czudar 25 octombrie 2011 3:48 PM Răspunde
 • felicitari,respect si ma inclin in fata voastra!sper ca viata mai are si ptr mine surprize deoarece cel mai ascuns este sa infiez un copil inca.o sa va caut pe net dc veti fi,o sa ma inspir de la voi,am sa invat de la voi.as vrea sa inving unele bariere care imi stau in fata de fapt.
  bravo!

  lumi 27 octombrie 2011 5:12 PM Răspunde
  • Lumi, noi vom pastra anonimitatea tuturor celor care doresc asta. Avem grupuri de suport pentru familii/persoane care doresc sa adopte si suntem resursa de informatii dar oferim si sprijin real. Cand te simti pregatita poti sa ne scrii.

   Singur e foarte greu. Si apoi daca exista samanta asta in capul tau, nu trebuie neaparat sa decizi sau sa intreprinzi ceva acum sau curand. Eu am stat doi ani fara sa fac nimic, de la momentul in care am decis ca vreau sa adopt si pana am mers pentru prima oara la Directia Protectiei Copilului de la primaria de sector. Asa am simtit eu si cred ca a fost foarte bine.

   Anemari 27 octombrie 2011 9:32 PM Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title