fbpx
„"Într-adins, smerit și mut, am făcut ce am putut"- Tudor Arghezi“

Pe tine ce te-ar face fericit/ă?

de

Pare o întrebare simplă, la care poți răspunde scurt și spontan.  Și totuși nu este așa!

Sătulă de lungul șir al plâgerilor mele din colecția: ”nu am”, “nu-mi iese”, „nu primesc”, „nu știu”, „nu pot”, „nu găsesc”…, o prietenă bună m-a întrebat scurt și la obiect: „Dar pe tine ce te-ar face fericită?” Și de-o săpătămână tot caut răspunsul.

 Nu vreau să mă mint, nu vreau să ascund nimic sub preș și nici să par generoasă-modestă-echilibrată sau mai știu eu cum.

Nu mă supăr dacă câștig un milion de euro la jocurile de noroc (la care mă încăpățânez să nu joc) dar nu pot să jur că bogăția m-ar transforma brusc într-o femeie fericită.

Nu m-ar deranja să devin peste noapte mega celebră/cunoscută pentru frumusețea și pentru talia mea de viespe (absente, bineînțeles) , dar nici în situația asta nu există garanția fericirii.

Aș accepta toate premiile din lume care mi s-ar acorda, la orice categorie de genul: “cea mai bună mamă”, „cea mai devotată soție”, „cel mai activ cetățean”, „reclamantul cu cele mai multe reușite”, „ONG-ista anului”… Dar nici premiile nu promit fericirea pe tavă. 🙂

Mi-ar aduce un strop de fericire dacă aș avea, măcar din când în când, dreptate. Dacă oamenii din jurul meu s-ar întoarce la “te rog”, „mulțumesc”, „felicitări” și „îmi pare rău”, cred că aș primi un balon de fericire mai mare. Dacă nu aș mai fi mințită sau indusă în eroare, aș putea să pretind că sunt fericită câteva luni de zile pe an. Dacă energia și entuziasmul meu nu ar fi confundate cu naivitatea și speculate la sânge, aș putea să mă încarc pentru câțiva ani buni de fericire.

Pe tine ce te-ar face fericit/ă ?

Categorii:
Fără categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title