fbpx
„"Într-adins, smerit și mut, am făcut ce am putut"- Tudor Arghezi“

Nu am.

de

Nu am argumente să-mi conving bona să nu voteze iar același primar dovedit deja, prin mandate repetate, incapabil.

Nu am argumente să-mi conving vecinii că trăim în mizerie și întuneric, că iarna suntem îngropați în zăpadă iar toamna canalizările refulează,  că nu avem loc de joacă și nici parcuri și că ne este teamă să ducem gunoiul din cauza agresiunii câinilor vagabonzi care sălășuiesc lângă tomberoane. Nu, nu sunt orbi, văd și ei cum trăim, doar că nu văd alternativa.

În timp ce un primar longeviv le dăruiește 800 Ron ajutor de Crăciun și de Paști, cadouri pentru copiii din grădinițe și școli, Revelioane, bonuri valorice pentru pensionarii cu pensii foarte mici, biciclete, oponenții le oferă mături și flyere.

Într-un sector sărac, cu un număr impresionant de pensionari pe caz de boală, pensionari de bătrânețe, șomeri înregistrați și muncitori la negru este imposibil să judeci pe cineva pentru că a râvnit la un bon valoric, la o bicicletă sau la o sacoșă cu dulciuri.

Nu sunt singurul cetățean lucid din sectorul 5, iar aici nu mă refer la locatarii vilelor luxoase din Cotroceni ci la concetățenii mei din Piața Rahova. Sunt sigură că mai sunt oameni, așa ca mine, mâncați de neputința votului lor.  Votul meu nu contează pentru că nu am ce  să le propun vecinilor mei.

Nu mă sunați, nu-mi trimiteți sms-uri, nu-mi blocați cutia poștală, nu-mi îmbuibați copilul cu dulciuri, nu-mi cereți votul și mai ales nu-mi cereți să mai sun niște prieteni și să le cer, în numele vostru, un vot.

Sectorul 5 nu are candidat viabil și eu nu am cu cine vota.

Categorii:
Fără categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title